Lumion 2023 je zdaj na voljo
Preglejte novosti

Vdihnite življenje vašim dizajnom

Z intuitivnimi orodji in učinki prikaza Lumion olajšuje odkrivanje lepote vašega dizajna in ustvarja prepričljive slike, video zapise in 360 panorame.

Preziskusite Lumion 2024 demo
Predstavitev sledenja  žarkom v0.9
S pritiskom na gumb dodajte realistično svetlobo, sence in odseve v svoje upodobitve. Z novim učinkom sledenja žarkov v Lumionu lahko nadzorujete število vzorcev in odbojev, kar vam omogoča večji nadzor nad končnim rezultatom. Z vklopljenim sledenjem žarkov bodo vaši renderji samodejno prikazovali realistično posredno osvetlitev, odseve zunaj zaslonskega prostora, kontaktne sence in še veliko več.

Celoten delovni postopek PBR
V Lumionu 2023 je kakovost obstoječih materialov PBR (Physically Based Rendering) višja kot kdaj koli prej. Z omogočenim povsem novim učinkom sledenja žarkov ima interakcija med svetlobo in vsako površino izjemno realistične teksture. Uvozite lahko tudi lastne teksture ali kombinirate različne materiale, da ustvarite točno takšen videz, kot ga želite.

Novi visokokakovostni materiali
Lumion 2023 je opremljen z 98 novimi materiali, s katerimi lahko površinam svojih stavb ali pokrajine dodate realističnost. Med njimi so les, kamen, opeka, omet, kovina, beton, asfalt, zemlja in trava. Poleg teh dodatkov ima Lumion 2023 zdaj tudi izboljšano steklo, s katerim lahko natančno nastavite vsako podrobnost na oknih in drugih steklenih površinah svojega projekta. Zdaj lahko dodate teksturo po meri, na primer relief ali zmrzal, in prilagodite popačenje po svojih željah. Novi material za steklo trenutno ni združljiv z različico 0.9 za sledenje žarkov.

Še bogatejša knjižnica vsebin
S pomočjo obsežne knjižnice realističnih oseb, ki jo ponuja Lumion, pomagajte strankam, da si predstavijo sebe v vaši zasnovi. Ustvarite prizorišče in prikažite življenje v vsakem projektu, tako da takoj dodate izbrane realistične predmete in pohištvo, pa naj gre za rastlino v kotu sobe, avtomobile, ki vozijo mimo stavbe, ali lesen zaključek stola.

Novi dodatki v knjižnici vsebin Lumion vključujejo: naravo s finimi podrobnostmi, statične 3D like, avtomobile, vozila in pohištvene predmete.

11 najpomembnejših prednosti Lumiona

ORTOGONALNI POGLED

FAZNA ANIMACIJA

DEŽNE KAPLJE

VOLUMETRIČNI OGENJ

KOVINSKO SENČENJE AVTOMOBILOV

PRILAGODLJIVI REFLEKTORJI

   IZBOLJŠANO SENČENJE TRAVE

   SINHRONIZACIJA Z ARCHICADOM
   SINHRONIZACIJA Z REVITOM
   SINHRONIZACIJA Z BRICSCAD
   OSM SATELITSKI ZEMLJEVIDI
Ustvarite dialog med arhitekturnim dizajnom in njegovim bodočim okoljem.
Visokokakovostno prikazovanje
Odkrijte lepoto vašega dizajna pred prikazovanjem.

Novi pregled visoke kakovosti (High Quality Preview) v Lumion 10 vam omogoča najbolj kakovosten pregled vašega projekta pred prikazovanjem. Doživite lahko, kako bodo učinki v načinu dela Photo, Movie ali Panorama vplivali na končni rezultat, povečajte zaupanje in prihranite čas pri spremembah v osvetlitvi, sencah, materialih in položajih kamere.
Z visokokakovostnim prikazovanjem je tisto, kar vidite tisto, kar dobite. Točno. Zanesljivo. Lepo.

Natančni detajli narave* (samo Pro)

62 novih modelov narave z natančnimi detajli v Lumion 10. Najlepši in najbolj detaljni modeli dreves in rastlin, ki so dostopni v zbirki vsebin Lumion.
Zraven dreves, grmovja, šibja in mnogo več bodo ti modeli vizualno obogatili vašo sceno in jo oživili. Lahko vam pomagajo, da si predstavljate občutek listja, ki niha v vetru ali grobo teksturo skorje. Postavite jih pred hišo, stavbo ali park in gledalci bodo videli, kako se vaš dizajn povezuje z življenjskim okoljem.
Displacement mapping

Ko površine vsebujejo reliefe in detajle, oživijo materiali in vaš celoten dizajn. Z dodatkom premeščanja map na 167 materialov v Lumion 10 bo vaša publika lahko občutila strukturo izbranega drevesa, grobo površino opeke, surovo teksturo gramoza.

Vdahnite življenje vašim 3D prikazom. Ujemite duh vaših dizajnov.
Pravo nočno nebo (samo Pro)

Z 44 Real Skies (ki vključuje 5 novih nočnih nebes) v Lumion 10 Pro je potreben en sam klik, da svoj dizajn potopite v modrino poletnega dne, črno-sivo napetost bližajoče-se nevihte ali nočnega neba in njegovih tisoč bleščečih zvezd.
Aurora Borealis (samo Pro)

Severni sij je praznik za oči, ko lahko lebdi nad vašim dizajnom. Če ste jih kdaj koli videli v resničnem življenju, vam je znan močan občutek, ki ga vzpodbudijo.

Sedaj lahko v Lumion 10 Pro podate nebesno in umetniško razpoloženje s prikazovanjem svojih dizajnov pod orkestrom barv in lepote z novim učinkom Aurora Borealis.

Ujemanje fotografije (samo Pro)

Fotografirajte razgled. Uskladite ga z vašim dizajnom.

Ujemanje fotografije je dostopno v Lumion 10 Pro. Sedaj lahko svoj 3D model postavite v kontekst, ki ga omogoča fotografija iz stvarnega življenja. Takoj prikažite svoj projekt sredi bodočega stanovanjskega naselja. Posnemite prečudovite lokacije iz stvarnega življenja in jih z nekaj kliki uskladite z vašim modelom.
Ne glede na to, ali se klientom prikazuje realni prikaz nepremičnine ali se izpolnjujejo zahteve pristojnih organov - vaš arhitekturni prikaz lahko uskladite s katerimkoli fotografiranim ozadjem, kjerkoli.

Višinske mape za OSM (samo Pro)
Ali ste si kdaj zaželeli prenesti veličanstvo Skalnatega gorovja ali švicarskih Alp v vaš Lumion urejevalec scene? Ali ste mogoče hoteli prikazati vaš projekt v slikoviti lepoti projektnih pobočij?
Stvarne višave so sedaj pri roki v Lumion 10. Z novimi višinskimi mapami za OSM lahko ponovno ustvarite stvarne višave okrog vašega projekta, od majhnih postopnih vzponov do ostrih planinskih vrhov.
AI umetniški slogi*

Spoj umetnosti in arhitekture. Ustvarite umetelne, impresionistične slike vašega dizajna, primerne za obešanje na zid novega doma klienta, vključevanje v portfelj vašega podjetja ali enostavno za zabavo.

S pomočjo AI umetniških slogov, eksperimentalne lastnosti nevronskega omrežja v Lumion 10, lahko vidite interpretacijo vašega dizajna z edinstvenim slikarskim slogom legendarnih umetnikov, vključno v slogih Moneta, Kandinskega, Picassa in drugih.

*Potrebno je minimalno 16 GB sistemskega pomnilnika.

364 novih predmetov v zbirki vsebine (samo za Pro uporabnike) * (samo Pro)*

Nekateri arhitekturo vidijo kot križišče, ki stoji na meji človeštva in njegovih zgrajenih prostorov in načina, na katerega ljudje doživljajo določeno zgradbo. Sedaj z novimi 364 predmeti v Lumion 10 Pro (in 104 predmeti odklenjenimi v Lumion Normalu) lahko zgrajene prostore oživite. Pokažite svojo vizijo interierjev z novimi modeli sedežnih garnitur, miz in kuhinj.

Pokažite gibanje in družbene vezi z novimi visokokakovostnimi ljudmi. Ustvarite prepričljiva, vizualno osupljiva okolja z naravnimi modeli in preciznimi detajli.


Novi predmeti v Lumionu 10 Pro vključujejo, ampak niso omejeni na:

 • 62 natančnih detajlov narave, vključno z rastlinami in drevesi
 • 11 vozil, vključno z avtomobili in SUV-i
 • 180 notranjih predmetov, vključno s sedežnimi garniturami, kuhinjami, mizami in mnogo več
 • 30 visoko kakovostnih animiranih 3D ljudi, vključno z moškimi, ženskami, starejšimi osebami, kolesarji in mnogo več
 • 81 zunanjih predmetov, vključno z zgradbami, pohištvom in razsvetljavo

... in še več ...

Novi materiali
(mnogi s premeščanjem map) *

Poleg premeščanja map, ki je dodano v 133 obstoječih materialov, lahko najdete 34 novih lepih realističnih materialov, vključno s tlemi, stenami in ostalimi zunanjimi materiali. Sedaj imate več možnosti prikazovanja zunanjih vidikov dizajna, obkroženega s prekrasnim zunanjim okoljem.
Nekateri od novih materialov v Lumionu 10 vključujejo, niso pa omejeni na:

 • 112 novih materialov tal, vključno z novimi prekrasnimi materiali iz mivke, ki poživijo, možnost premeščanja map.
 • 9 različnih kamnitih materialov
 • 10 zunanjih materialov, vključno z betonom, kovinami i kamnom
 • 3 notranjih ploščic

Vsi novi materiali vključujejo displacement mapping.

Zanesljiva orodja in efekti 3D prikazovanja. Za poenostavljanje delovnih potekov, ki vam bodo pomagali, da dosežete več.
Postavljanje z barvanjem

Rabite kontekst okolja, v kratkem roku?

Z novim orodjem za barvanje v  Lumion 10 je potreben le premik čopiča z miško, da bi na sceno postavili na stotine predmetov v naravi. Kot slikanje na kosu papirja premeščajte drevje, kamenje in grmovje po krajini, da bi ta občutek naravnega realizma vnesli v kontekst, ki obkroža vaš arhitekturni dizajn.

Knjižnica prilagojenih materialov

aši priljubljeni materiali so sedaj dostopni na enem ustreznem mestu.
Če ste pozorno prilagodili material iz opeke po vaši želji, uvozili in personalizirali material iz tkanine ali izdelali prilagojeni material, ki ga želite ponovno uporabiti, lahko te materiale shranite in ponovno uporabite v trenutku.

Rezalec krajin

Kleti, bazeni in še veliko več. Kadarkoli ima vaš projekt 'podzemlje', ki ga je potrebno prikazati, bo novo orodje za izrezovanje krajine lahko v trenutku izrezalo luknjo po meri v urejevalniku Lumion. Le namestite rezalec krajine nad področje, ki ga želite ostraniti, in izrežite zgornjo površino, ki se bo stopila z elementi vašega 3D modela.

Enostavna kontrola filmskih posnetkov

Ustvarjanje prekrasnega filma je več od postavitve steze kamere - to se nanaša tudi na upravljanje hitrosti kamere in usmerjanje pogleda gledalca z namenom, da občuduje detajle projekta.

Sedaj lahko z enostavnim upravljanjem vhoda / izhoda za filmske posnetke izberete, ali bo kamera pospešila na začetku filma in upočasnila na koncu ali vzdrževala konstantno linearno hitrost.

Izboljšana zbirka predmetov

Zbirka predmetov u Lumionu se nadgrajuje z vsako verzijo, v Lumion 10 pa navigacija in uporaba 5.600+ predmetov* nikoli ni bilo lažja. Večje slike vam bodo pomagale pri iskanju in postavitvi pravilnega predmeta že v prvem poskusu, v kombinaciji in z možnostjo zmanjševanja zbirke predmetov na minimum, da bi dobili maksimalen prostor na zaslonu. Celoviti, podrobni arhitekturni prikazi so sedaj enostavna in prijetna naloga.

Izboljšani DWG vnos

Vnašate DWG datoteke v Lumion? V preteklosti je bil vnos DWG datoteke v Lumion Bridge zanesljivo orodje, ko ste morali prevzeti te DWG datoteke na svojo Lumion sceno.

Z izdajo Lumion 10 vam več ni potreben DWG do Lumion Bridge-a. Posodobljeni DWG vnos je sedaj integriran v Lumion 10 z izboljšano podporo za vnos .dwg in .dxf datotek in samodejno pretvorbo materialov za materiale pod nazivom „čaša“ in „voda“.